Blog

Hvad kan lyset i forhold til læring?

Hvad er det lyset kan?

 

Lys der støtter indlærringen

Hvor bliver det spændende at følge erhvervs-ph.d. stipendiat Imke Wies van Mil og bæredygtighedsingeniør Anne Iversen fra Henning Larsen Architects, når de undersøger om bevidst brug af lyset, kan forbedre elevernes evne til at fokusere.

Jeg er sikker på, at deres resultat bliver det samme, som jeg kan se i de over 30 institutioner, hvor jeg har lavet varieret lysdesign. Nemlig at bevidst lysdesign skaber øget ro og fordybelse. Derved styrkes trivslen og arbejdsmiljøet.

Varierede lys er med til at understøtte forskellige aktiviteter og kan bidrage til forbedret koncentration og fordybelse i et undervisningsmiljø.

Brug for en optimering af jeres belysning? Med hjælp fra ImPlacement kan du arbejde mere bevidst med det sunde lys. Kontakt ImPlacement’s designer Lone Lings på
23 34 69 78 og hør nærmere, så finder vi sammen en løsning der passer jeres institution.

 

Vuggestuen Ny Vimmerby har arbejdet aktivt med deres lysdesign, og de har efterfølgende oplevet et sundt indeklima og øget trivsel. Varieret lys gør at børn og voksen bedre kan orientere sig i lokalet, det giver mere ro og færre konflikter.

 

Hvad er det nu med det sunde lys og indlærring?

Forskningsprojektet sammenligner tre belysningskoncepter i fire klasselokaler, med samme niveau af naturligt lys, over en periode på otte uger. Forskerne vil studere elevernes adfærd og lave interviews med lærerne, på baggrund af deres oplevelser med hvert belysningskoncept. Slutteligt testes elevernes koncentrationsevne med simple matematik- og læseopgaver.

Læs Kristian Troelsen artikel, HLA vil undersøge om lys kan skabe ro i skolen.

 

Lys der støtter indlærringen

Lys der støtter indlærringen, den rette lyssætning giver:
• Mindre stresspåvirkning
• Farver bliver gengivet korrekt
• Tekst står klart og tydeligt
• Den rette lyssætning skaber fokus i indretningen, som øger koncentration og overblik

I store lokaler med mange mennesker og meget aktivitet sænker det automatisk støjniveauet at bruge lyset til at afgrænse de forskellige dele af lokalet.

Author


Avatar