Blog

Så er det tid til Den Danske Lyspris 2015

De fire nomineret projekter er

  • En interaktiv tunnel, der forbinder to dele af campusområdet i Kolding
  • Aften og skumringen belysning af deres skulpturerne på Ny Carlsberg Glyptotek
  • Et belysningskoncept for området under Langebro i København
  • Er en Tidstunnelen i vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn på Vinduesmuseet
Læs mere om de enkelte projekter i Den Danske Lyspris 2015 fra Dansk Center. Prisen overrækkes ved en festlig sammenkomst i januar 2016. Det er ottende gang, at prisen uddeles. Formålet med prisen er at sætte fokus på godt lys for mennesker. I bedømmelsen af de enkelte projekter indgår bl.a. anlæggets tekniske kvalitet, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter og energiforbrug. Der lægges desuden vægt på nytænkning og kreativitet.

Jeg holder med tunnelen i Kolding

Lyset bruges til at markere det sociale rum, der opstår, når mennesker mødes. Det interaktivt lys, kalder på brugernes legelyst og skaber et attraktivt rum.

Se video og billeder: Lyset løber under Kolding

Ny tunnel i Kolding skaber tryghed med lysNår der ingen mennesker er i tunnelen, står lyset og skifter i et dynamisk forløb i toner af gråt og hvidt, som fungerer som grundbelysning. Men i det øjeblik, der træder en person eller en cyklist ind i tunnelen, aktiveres lyset, således at personen skubber lyset foran sig. Når to personer bevæger sig mod hinanden fra hver sin ende af tunnelen, skaber de således et rum af lys imellem sig. Tunnel i Kolding skaber tryghed med lys

Lyset under Langebro

Lys under Langebro Lyset under Langebro er med til at giver område mere tryghed og liv. Ideen med at kunne lyssætte ved særlige begivenheder og årstider er super spændende. Det glæder jeg mig til at følge og se. Den nye belysning er første skridt på vejen til at forvandle passagen under Langebro til et imødekommende byrum, lyset skal skabe tryghed og trække endnu flere københavnere ned til havnefronten. Læs mere og se billeder af 12 elefantfodformede søjler med lys under Langebro.

Ny Carlsberg Glyptotek

Aften og skumringen belysning af deres skulpturerne på Ny Carlsberg GlyptotekLyset på Ny Carlsberg Glyptotek, der giver en rigtig hyggelig aften stemning. Der er tale om en type museumslys, der supplerer kunstoplevelsen med enkle, scenografiske virkemidler. Men lys sætningen minder meget om lyssætning, der er set på andre museum f.eks på Moesgaard ved Aarhus. Men den nye aftenlyssætning tilføjer en anden og mere intim stemning i de flotte arkitektoniske rammer. Få en helt anden Glyptoteks-oplevelse, når mørket overtager, og lyset tændes.

Window Collection

Jeg har ikke været på Vinduesmuseet i Søborg, men skal der over – en tidstunnel i vinduers historie. En historie i udsyn, dagslys, lys og luft det glæder jeg mig til at se. VILLUM Window Collection er nomineret til Den Danske Lyspris 2015. Belysningen er det bærende element i forhold til formidlingen af udstillingens budskab, idet lyset understøtter fortællingen af vinduet som lyskilde.

Author


Avatar