Blog, Intelligent belysning, Lys på en sjov måde, Privat belysning

Er din indkørsel

Opgang eller forhave mørk og trist? Så er det måske fordi der ikke er lys nok. Det kan du ændre – ved at blive bevidst omkring dit udendørs lys. Belysningen kan både vælges ud fra, hvor du ønsker at have lyset, når du sidder ude, men også efter, hvordan du vil kunne opleve haven inde fra huset. Lad udendørs-lyset byde dig, dine gæster og din familie velkommen på en tryg og hyggelig måde, samtidig med det skaber oplevelsen af  et hyggeligt uderum. Lys byder velkommeMed den rette udendørs belysning, kan du skabe en hyggelig og tryg stemning. Du kan fjerne barrieren mellem ude og inde, ved at lyssætte dit uderum. Med LED lyskilder kan du holder omkostningerne nede. Hvis du anvende en bevægelses sensor eller et skumringsrelæ til at sikre, at lyset kun er tændt når du har brug for det, er det ikke dyrt, at have belysningen tændt om eftermiddag/aften og igen om morgenen. Udendørs belysning skal ses som en kontrast til mørket, og skal opfylde nogle helt konkrete funktioner. Du skal kunne orientere dig, og belysningen skal give sikkerhed ved hoveddøren og i indkørslen, samt skabe den rette stemning ved indgangen og i selve haven. Belysning bruges som signalværdi, til at give oplevelser. Lyset kan f.eks. fremhæve havens flotteste træ eller dine havemøbler. Udendørs belysningen bruges til at give haven liv og identitet. På grund af den udsatte placering skal en udendørs lampe være ekstra robust. Ledningerne ved udendørsbelysning skal enten være fastgjort på bygningen eller nedgravet i jorden. De betragtes som en fast installation, der kun må installeres af en autoriseret el-installatør. Dette gælder ligeledes for montering og udskiftning af al udendørsbelysning.